Slovenska reprezentanca s prostoletečimi modeli se je udeležila Evropskega prvenstva v kategorijah F1A, F1B in F1C v Devi Romunija. Tekmovanje je potekalo med 22.7. in 29.7.2024. Evropskega prvenstva se je skupaj udeležilo 27 držav.

Najprej je potekalo tekmovanje v kategoriji F1A (večji jadralni modeli). V tej kategoriji je skupaj tekmovalo 84 tekmovalcev iz 27 držav. V ekipni razvrstivi je slovenska ekipa dosegla 8. mesto. V posamezni konkurenci pa je Danijel Terlep  osvojil 49. mesto, Matija Hrast je osvojil 13. mesto, Boštjan Bagari pa je osvijil 1. mesto in s tem postal nov EVROPSKI PRVAK.

Tekmovanje je potekalo v odličnih pogojih za tekmovanje s prostoletečimi modeli. Boštjan je postal evropski prvak šele po 3. finalnem letu, kjer je ostal še s tremi tekmovalci, ki so svoj let opravili v jutranjih urah. S tem smo po letu 2016 spet dobili evropskega prvaka, takrat ga je osvojil Roland Koglot.

Tako je za Slovensko reprezentanco še eno uspešno evropsko prvenstvo, kar je dokaz, da se kljub številčnemu manjku tekmovalcev, v Sloveniji dela kvalitetno in sodimo v sam vrh modelarstva s prostoletečimi modeli.

Vodja ekipe

Boštjan Bagari