Med 16. in 24.7. na letališču Moškanjci pri Ptuju poteka državno prvenstvo v jadralnem letenju. Kar 35 pilotov se meri v dveh tekmovalnih razredih, klubskem in odprtem. Vremenska situacija je zelo ugodna, tako da je danes na sporedu že sedmi tekmovalni dan.

Po šestih nalogah v klubskem razredu vodi Boris Žorž, AK ALC, sledita pa mu Mark Travner, AK Celje in Aleš Fink, KAS. V odprtem razredu je v zadnjih dneh med prvimi tremi prišlo do kar nekaj sprememb, pred današnjim dnem pa je v vodstvu Jože Verdev, Šaleški AK, pred Jernejem Lokovškom, AK ALC in Miho Bergincem, AK Celje.

Rezultate si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.soaringspot.com/en_gb/31dpsjl-in-ptuj-open-ptuj-2022/results

Pred nami sta torej še dva nadvse napeta tekmovalna dneva, v soboto pa najboljšim podelimo zaslužena priznanja. Vse ljubitelje letalstva in jadralnega letenja vabimo, da se nam pridružijo v Moškanjcih, kjer bomo poleg atraktivnega dogajanja na prvenstvu, danes sestavili tudi v celoti obnovljeno starodobno letalo Čavka, ki je bilo dolga leta last AK Ptuj, pred kratkim pa so ga obnovili na Češkem in bo prava atrakcija za vse obiskovalce na ptujskem letališču. S končnimi rezultati prvenstva se ponovno oglasimo čez nekaj dni. Vabljeni!