Pozdravljeni prijatelji, piloti in ljubitelji letenja.

Naslednjo soboto, 20.08.2022, vas vabimo na tradicionalni FLY-IN letalski piknik in srečanje pilotov na vzletišče Šentvid pri Stični

Opis dogajanja je na voljo v priloženi brošuri.

Prosimo vas, da vabilo posredujete naprej vašim prijateljem pilotom, sodelavcem in članom kluba. Izredno bomo veseli vsakega obiska po zraku ali tleh.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da svoj prihod najavite na info@lk-sentvid.com ali na mojo telefonsko številko 040 171 071.

Prijeten pozdrav,

Rok Štebe, predsednik kluba, v imenu članov letalskega kluba Šentvid.

Generalni pokrovitelj dogodka je tudi letos družinsko podjetje Berryshka iz Šentvida pri Stični, ki vas bo s svojim repertoarjem osvežilnih pijač ohladilo na enega izmed zadnjih poletnih dni ter razvajalo z unikatnimi čokoladnimi izdelki. Kot posebnost je v njihovi ponudbi edinstveni modri napitek, ki močno spominja na AV-GAS. 1 liter napitka bi verjetno še vedno poganjal Jugota ali Lado Nivo, za letalne naprave pa zaenkrat še ni certificiran. Glede na trenutno ceno goriv Berryshka že razmišlja o tej opciji :).

******

PODROBNEJŠI OPIS DOGODKA

Namen dogodka je druženje pilotov, veteranov ter vseh, ki nas tako ali drugače povezuje strast do letenja. Dogodek smo zaradi COVID situacije zadnji dve leti izpustili, letos pa ga želimo ponovno obuditi v celoti.

Osrednja nit srečanja bodo tako kot vsako leto strokovna predavanja, s katerimi želimo okrepiti ozaveščenost varnosti ter izboljšati obnašanje pilotov v zračnem prostoru in na tleh.

Vsebina predavanj:

  • Novosti na področju zaustavitve krvavitve – s praktičnim prikazom (brez prave krvi)
  • Pogled iz inštruktorskega (desnega) sedeža – kje piloti delamo napake
  • Nabiranje znanja skozi pivske zgodbe travniških pilotov
 (interaktivna debata in deljenje zgodb med udeleženci) – piloti, pripravite svoje zgodbe! Moja se začne s koruzo 😉

Za malico boste ponovno imeli možnost poizkusiti najboljši pražen krompir v Sloveniji, ki bo skrbno pripravljen s strani Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. Tega si res ne želite zamuditi!

Tempo jedilnemu priboru bo držala slovenska glasbena skupinaOsvajalci. Drage dame, pilotke – pripravite rešilne jopiče, padala in rezervne modrce, da fante na odru zasujete s svojim navdušenjem :).

Ob zaključku dneva bomo organizirali tradicionalni skupinski polet do Ljubljane in nazaj. Briefing bo izveden pred samim poletom. Polet bo najavljen na Kontrolo zračnega prometa.

Podrobni podatki o stezi in prihodih/odhodih skupaj z VIDEO posnetkom šolskega kroga vzletišča Šentvid pri Stični:

https://www.lk-sentvid.com/vps

https://lzs-zveza.si/documents/Razno/Fly-in_2022.pdf