ODPRTO PRVENSTVO LJUBLJANE  V KATEGORIJI F1H
ODPRTO PRVENSTVO SLOVENIJE V KATEGORIJI F1H

V Mateni pri Igu je bilo dne 19. 10. 2019 tekmovanje z letalskimi modeli F1H za pionirje do U-15.

Prvenstvo je organiziralo DMV Ljubljana pod pokroviteljstvom Mestne zveze za tehnično kulturo Ljubljana in Letalske zveze Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 12 tekmovalcev iz Ljubljane in Lesc na Gorenjskem. Vreme ni bilo najbolje naklonjeno tekmovalcem, saj je veter stalno spreminjal smer in jakost. Tekmovanje je potekalo tri turnuse s trajanjem turnusa 120 sekund. Zaradi zgoraj navedenega je tekmovanje končalo 8 tekmovalcev.

Zmaga je pripadla Ažbetu Brejcu iz Lesc, drugi je bil Luka Baranja iz Ljubljane in tretji Nejc Skvarča, prav tako iz Ljubljane. Tekmovanje so spremljali tudi starši vseh tekmovalcev. Po končani tekmi je bila razglasitev rezultatov v bližnji restavraciji kjer sta nagrade in medalje podelila podpredsednik LZS g. mag. Mitja Ribarič in predsednik MZTK Ljubljana g. Jože Konda. Oba predstavnika pokroviteljev sta v svojem nagovoru pohvalila tekmovalce ter priporočila organizatorju izvedbo takih in podobnih tekmovanj.

Dodaj odgovor