Letalsko modelarstvo je osnova, skozi katero mladi stopajo v stik z letalstvom. Letalska zveza se zaveda pomembnosti vzgoje mladih in vzpostavljanja temeljev za razvoj Letalske zveze tudi v prihodnjih letih.

Kategorija F3L, bolje poznana pod imenom RES (Rudder, Elevator, Spoiler) je v zadnjih letih doživela razcvet, v letošnjem letu pa je postala uradna tekmovalna disciplina pod okriljem FAI. Priljubljena je predvsem zaradi dostopnosti opreme in izziva, ki ga ponuja tekmovalni sistem, ki v veliki meri izhaja iz kategorij F3J in F5J. Zaradi pravilnika, ki definira uporabo lesa in način gradnje je mogoče doma izdelati konkurenčen tekmovalni model. 

Pravilnik najdete pod zavihkom »Volume F3 Soaring – edition 2022« na spletni povezavi:

https://www.fai.org/page/ciam-code

Ker želi LZS spodbuditi razvoj omenjene kategorije tudi v Sloveniji in mladim omogočiti napredek po tekmovalnih sistemih objavljamo »Razpis za sofinanciranje nakupa radijsko vodenih jadralnih modelov kategorije F3L«.

Na razpis se lahko prijavijo tekmovalci, ki do objave razpisa še niso dopolnili 18 let, so člani LZS in so se v letih 2020, 2021 in 2022 udeležili vsaj enega modelarskega tekmovanja pod okriljem LZS.

LZS bo dvanajstim tekmovalcem zagotovila kit komplet modela Prime RES hrvaškega proizvajalca CLM Pro. Prejemniki modelov bodo izbrani na podlagi datuma prijave. Prijavljeni na razpis bodo po elektronski pošti do 5.8. dobili informacijo ali so med dobitniki modelov. Prevzem modelov bo mogoč osebno na sedežu Letalske zveze predvidoma konec avgusta.

Prijave zbiramo do 10.08.2022 po elektronski pošti na naslov: info@lzs-zveza.si. V zadevo obvezno zapišite: »Prijava na razpis RES«. Prijava more vsebovati:

Ime in priimek:

Datum rojstva:

Modelarsko društvo:

V priponko dodajte rezultate tekmovanj, ki se jih je tekmovalec udeležil. Iz rezultatov mora biti razviden datum in kraj ter rang tekmovanja (pokalno tekmovanje, državno prvenstvo, ipd.).