Spoštovani,

Kot ste že bili obveščeni v začetku leta 2020, Slovenska antidoping organizacija SLOADO na podlagi Svetovnega protidopinšega kodeksa 2021 in Mednarodnih standardov za izobraževanje in Protidopinškega pravilnika SLOADO uvaja obvezno protidopinško izobraževanje za vse slovenske športnike in športnice ter člane njihovega spremljevalnega osebja. V ta namen so pripravili e-izobraževanje v slovenskem jeziku, ki je dostopno prav vsakomur in vsebuje vsa osnovna področja boja proti dopingu, s čimer želimo preprečiti namerno ali nenamerno uporabo prepovedanih snovi in/ali postopkov pri slovenskih športnikih.

Poleg dokumentov, vam tokrat pošiljamo še pravni okvir oziroma podlago, na osnovi katere smo lahko preventivne protidopinške programe umestili kot obvezne v pravilnike naše zveze. Pravna podlaga je skladna z novimi protidopinškimi pravili, ki bodo v veljavi od 01.01.2021. Hkrati vse športnike in člane spremljevalnega osebja naprošamo da e-izobraževanju opravijo v najhkrajšem možnem času, ter potrdilo posredujete na email zveze (info@lzs-zveza.si).

V primeru kakršnih koli nejasnosti ali dodatnih vprašanj, vas prosimo da kontaktirate dr. Nino Makuc na nina.makuc@sloado.si ali preko telefona na 051 378 681.

Pripeto pošiljamo:

Povezava na novico

Povezava na e-izobraževanje